Nieuwe baan betekent samen vooruit

Sinds maart dit jaar werkt Elske Dekker bij Finx Accountants. Ze maakte de overstap van een financiële functie in de zorg naar de functie van Assistent-Accountant bij Finx Accountants in Sneek. Hoe ziet haar werkdag eruit? En wat maakt haar functie uitdagend en leuk?

Je hoort wel van assistent-accountants die de overstap maken van accountancy naar controlling. “Ik heb eigenlijk precies het omgekeerde gedaan,” begint Elske. “Met een achtergrond in Bedrijfseconomie en werkervaring als controller maakte ik begin 2019 de stap naar Finx. Juist het werken voor verschillende klanten in diverse branches maakt mijn werkdag afwisselend.”

Ze solliciteerde op de vacature voor Assistent-Accountant. “Ik was op zoek naar heel iets anders dan de functie die ik had.” De stap naar Assistent-Accountant was spannend. “Als controller was ik gewend de diepte in te gaan en voor één bedrijf alles te doen op financieel gebied. Nu werk ik voor veel verschillende klanten en help ik ze bij de volledige financiële administratie, de overstap naar nieuwe softwarepakketten en het opstellen van de jaarrekeningen.”

Wat was de eerste indruk? “Wil je een eerlijk antwoord? Ik vond het pand heel strak en recht. Dus die eerste indruk was wat zakelijk.” Ze lacht er nu hartelijk om. “Finx is heel warm en collegiaal. Het team is vriendelijk en we werken nauw met elkaar samen. Het opstellen van de jaarrekening levert vaak ook weer punten op die naar de toekomst anders kunnen, dus doe je je best om elkaar vooruit te helpen. Vanaf het begin is dat het gevoel dat ik bij Finx heb: samen vooruit. Een beetje de sfeer van een familiebedrijf, maar dan bij een professionele zakelijke dienstverlener. En wat ik heel fijn vind, is dat Finx volop vernieuwt en nieuwe werkwijzen snel oppakt.”

De werkdagen van Elske zijn heel afwisselend. “Zo’n 80% van de werktijd ben ik op kantoor bezig met jaarrekeningen en andere financiële dienstverlening aan klanten. Wat ik bijzonder vind en wat mijn werkdagen ook heel leuk maakt is dat ik direct een aantal klanten toebedeeld kreeg. Ik zoek die klanten regelmatig op, zodat ik 20% van de tijd onderweg ben en bij de klant op locatie.” Dat Finx Accountants op een goede locatie in Sneek zit, zorgt ervoor dat ze snel op haar werk is. Dat ze zonder pasje of slagboom direct voor de deur kan parkeren is een groot voordeel.

In het team van Finx is nog een plaats vrij voor een ervaren assistent-accountant. De tip van Elske: “Kom je niet uit de accountancy, maar werk je nu in een financiële functie bij een middelgroot bedrijf? Schroom dan niet om te solliciteren. Juist ook ervaren mensen met een stevige financiële basis zullen deze baan heel leuk vinden.”

Meer informatie over de actuele vacature is te vinden op: https://finxaccountants.nl/over-finx/vacature-ervaren-assistent-accountant/