Thuiswerken Finx

Bijna 70% kiest voor combinatie van werk op kantoor en thuiswerken

Voor klanten en medewerkers van Finx Accountants combineert de ideale werkweek werk op kantoor en thuiswerken met elkaar. Daarmee wint thuiswerken aan terrein, maar blijft samenwerken met collega’s op kantoor nog steeds populair. En dat past precies bij de werkwijze en persoonlijke touch die Finx Accountants zo belangrijk vindt.

De ideale werkweek combineert werken op kantoor en thuiswerken

Benieuwd naar de ideale balans tussen thuiswerken en werken op kantoor opende Finx Accountants kortgeleden een poll op LinkedIn. Hoe ziet de ideale werkweek eruit nu medewerkers en klanten gewend zijn geraakt aan thuiswerken? Is thuiswerken een blijvertje? Of snakken we weer naar kantoor? In deze poll werd gevraagd hoe de ideale werkweek er straks uit ziet.

Poll op LinkedIn

Deelnemers konden een week lang meedoen en hun voorkeur aangeven. Respondenten konden kiezen uit drie opties: (1) volledig thuiswerken, (2) volledig op kantoor werken en (3) deels op kantoor en deels thuiswerken.

Resultaten Poll Finx Accountants

Aan de poll door Finx Accountants op LinkedIn deden 26 personen mee, zowel medewerkers als klanten en andere connecties van Finx Accountants. Van de 26 respondenten gaven 7 personen aan weer volledig op kantoor te willen werken. De meerderheid kiest voor een combinatie van deels thuiswerken en deels op kantoor. En 1 respondent gaf aan volledig te willen thuiswerken.

Thuiswerken of op kantoor werken?

Voor Finx Accountants is thuiswerken of op kantoor werken beide mogelijk. Collega’s van Finx Accountants vormen een hecht team. Samen werken én samenwerking krijgen daarbij invulling door met de medewerker te kijken naar de ideale balans tussen kantoor en thuis. Dat geldt ook voor nieuwe kandidaten die solliciteren voor de functies van Assistent-Accountant en Administratief medewerker. Solliciteren kan via de website van Finx Accountants.

Verschuiving naar thuiswerken in financiële sector het grootst

De resultaten komen overeen met onderzoek naar thuiswerken. Voor de coronacrisis werd gemiddeld bijna 4 uur per week thuisgewerkt. Op basis van onderzoek door het CPB wordt verwacht dat dit verdubbelt tot 8 uur per week. In de financiële sector de verschuivingen het grootst; van 18% voor de crisis naar 41% na de crisis.

Voorkeur voor 1 tot 3 dagen thuiswerken

Door het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid is gekeken naar diverse onderzoeken naar thuiswerken. Dit instituut adviseert ministeries in mobiliteitskwesties. Uit een analyse van diverse onderzoeken door KiM blijkt dat 40 tot 60% verwacht ook in de toekomst thuis te blijven werken, het liefst 1 tot 3 dagen per week.