accountant startpunt kennis

Startpunt voor ondernemersvragen: vraag de accountant.

Als accountants zijn we ons bewust van de rol die we spelen voor ondernemers. Finx Accountants streeft er daarom naar een startpunt te zijn voor allerhande ondernemersvragen. Ook als het niet direct over cijfers gaat.

In het blog over de accountant van de toekomst beschreven we de complexiteit van de omgeving. Meer dan voorheen ligt er op diverse vlakken grote druk op de schouders van ondernemers: toekomstvisie, digitaliseren, prijsdruk, acquisitie, nieuwe wet- en regelgeving, duurzaamheid, veiligheid op het werk. Het zijn slechts enkele thema’s waar ondernemers verstand van moeten hebben of kennis voor moeten inkopen, in de vorm van personeel dan wel extern. Maar hoe beoordeel je als ondernemer met een eindeloze to-do list de kwaliteit van deze kennis?

Finx is zich heel bewust van deze ondernemersvraag: waar koop ik de juiste kennis in? En daarom zijn wij van mening dat de rol van de accountant zich steeds meer ontwikkelt van specialist in cijfers naar specialist in ondernemen. Als accountant zul je voor je klanten meer en meer een navigator moeten zijn, waarbij je de klant toegang geeft tot een betrouwbaar netwerk van specialisten en professionals. Denk bijvoorbeeld aan specialisten voor fiscale vragen (bij Finx is deze kennis intern aanwezig), juridische kwesties, vragen over rechtsvorm, (nieuwe vormen van) financiering, timemanagement, marketing of personeel.

Finx heeft als accountant korte lijnen met specialisten op divers gebied, en door de jarenlange ervaring zicht op kwaliteit. Dat houden we niet voor onszelf, maar delen we graag met onze klanten. Door het leggen van contact tussen klant en specialist, maar ook door het praktisch uitwerken van een ondernemersvraag in nauwe samenwerking met de specialist. De ondernemer kan dus zelf met de specialist om tafel, of laat ons de achterkant regelen en ontvangt een uitgewerkt advies op maat.

Betrokken zijn bij de dagelijkse realiteit van ondernemers door een startpunt te zijn voor allerhande ondernemersvragen. Zo wil Finx de menselijke specialist in ondernemen zijn. En wat levert dat onze klanten op? Dat zij zich kunnen focussen op de core business, terwijl Finx zich richt op andere belangrijke ondernemersaspecten.

In de komende blogs laten we klanten en medewerkers aan het woord. U kunt het volgende blog rond 20 juni verwachten.


Waarom een blog van Finx Accountants & Belastingadviseurs B.V.?

De accountant van nu staat heel anders in het ondernemersleven dan pakweg tien jaar geleden. De focus ligt op visie, prognoses, sturen, dashboards en koersbepaling. Finx Accountants & Belastingadviseurs B.V. staat naast de ondernemer, biedt persoonlijkheid en kwaliteit om u optimaal te laten ondernemen. In een aantal blogs leggen we uit wat dit inhoudt en wat u daaraan heeft.