Realtime ondernemen: direct inzicht in uw bedrijfsresultaten

Finx is een echt Sneker accountantskantoor en staat als coach naast de ondernemer. In eerdere blogs hebben we uitgelegd wat dit voor onze klanten betekent. Onder andere dat we sturen op actuele cijfers. Realtime ondernemen. Maar wat houdt dat in en hoe werkt dat in de praktijk?

In veel sectoren is de realiteit: de markt verandert razendsnel, digitalisering en online boekhouden dwingen tot een andere manier van werken en klanten hebben gemakkelijker toegang tot informatie. Dat vraagt ondernemerschap en creativiteit van de ondernemer van nu. Zoals we in een eerdere blog hebben omschreven vervult Finx de rol van coach in deze turbulente realiteit. Maar hoe kun je coachen als je alleen achterhaalde cijfers tot je beschikking hebt en je vervolgens maanden moet wachten voordat je inzicht hebt in de impact van veranderingen die je hebt doorgevoerd? Daarom faciliteert Finx realtime ondernemen.

Realtime ondernemen gaat verder dan direct inzicht in de cijfers. Platte data zeggen immers weinig. Waar Finx voor zorgt is dat data vertaald worden naar nuttige informatie. Informatie waar je iets mee kunt. Aan welke knoppen moeten we nu draaien? Welk effect zal dat hebben? Realtime ondernemen gaat dus veel meer over inzicht, keuzes maken en vervolgens het effect ook monitoren.

Effectiever ondernemen

Realtime ondernemen maakt ondernemen effectiever en overzichtelijker. En in bepaalde gevallen ook gemakkelijker en bereikbaar. Als je doelen vaststelt, kun je daarop sturen. Immers, als je niet weet naar welke haven je vaart, is geen enkele wind gunstig. Door heldere doelen te stellen kun je bijsturen en koers houden. Hoe draagt realtime ondernemen daaraan bij? Doordat je als ondernemer werkt met actuele gegevens, online en desgewenst mobiel. Met visuele overzichten, grafieken en figuren, zodat je direct inzicht hebt in de bedrijfsresultaten en meteen kunt zien welke impact recente aanpassingen hebben op de resultaten. Je hebt dus echt inzicht in de actuele situatie. Ik hoor het u denken: maar dan moeten de cijfers wel bijgewerkt zijn. Uiteraard. En functionaliteiten als scan en herken maken dat een stuk eenvoudiger dan voorheen. Terugkerende betalingen, debiteuren en crediteuren worden al automatisch bijgewerkt. En binnenkomende facturen worden middels scan en herken realtime verwerkt. Uw dashboard is dus werkelijk realtime, op basis van actuele en bijgewerkte cijfers. Dat maakt ondernemen een stuk effectiever.

Wat is de toekomst? Finx houdt de ontwikkelingen scherp in het oog. Wat te denken van inzicht in strategische opties? Inzicht in uw persoonlijke financiële situatie over tien jaar, bij pensioengerechtigde leeftijd of bij overlijden? Een kijkje in uw persoonlijke financiële toekomst en/of die van uw bedrijf.

In het volgende blog geven we een overzicht van de mogelijkheden om een kijkje te nemen in uw financiële toekomst. U kunt het blog rond 15 februari verwachten.


Waarom een blog van Finx Accountants & Belastingadviseurs B.V.?

De accountant van nu staat heel anders in het ondernemersleven dan pakweg tien jaar geleden. De focus ligt op visie, prognoses, sturen, dashboards en koersbepaling. Finx Accountants & Belastingadviseurs B.V. staat naast de ondernemer, biedt persoonlijkheid en kwaliteit om u optimaal te laten ondernemen. In een aantal blogs leggen we uit wat dit inhoudt en wat u daaraan heeft.