Coachend ondernemerschap volgens Finx

In het eerste blog maakten we kennis met Finx: een echt Sneker accountantkantoor met persoonlijkheid. Klein genoeg om nauw samen te werken en de klanten te kennen en groot genoeg om alle vraagstukken professioneel te behandelen en de klant in alle fasen van het ondernemerschap te ondersteunen. Coachend ondernemerschap noemt Finx dat, maar wat is dat dan?

Misschien kunnen we coachend ondernemerschap nog wel het beste uitleggen door kort over ons schouder te kijken. Even terug in de tijd. De accountant was, mogen we het wel zo noemen, een cijferfreak. En het liefst oude cijfers. Cijfers van het afgelopen jaar, het afgelopen halfjaar, het afgelopen kwartaal of maand. Maakte niet uit, en van die cijferbrij maakte de accountant-van-toen een prachtig jaarrapport. Dat werd vervolgens onder het genot van een kop koffie met koekje besproken. Ongeveer half juni, vlak voor de zomer. Of later als het niet was gelukt op tijd de cijfers aan te leveren. Je wist als ondernemer dus een dikke zes maand later hoe je bedrijf gepresteerd had. Best raar.

Finx staat juist naast de ondernemer; met cijfers, inzichten, ontwikkelingen en adviezen van nu. Realtime. Dus niet achterom kijken, maar vooruit kijken, bijsturen en mee koers houden. Logisch dus dat iedere klant een vast contactpersoon heeft. Hij of zij kent u en uw bedrijf door en door, en kan daardoor ook advies geven waar u iets aan heeft. Op deze manier is Finx het eerste aanspreekpunt voor ondernemers, voor welke vraag dan ook. En wat Finx ook belangrijk vindt –naast realtime inzicht, voortuitkijken, mee-ondernemen en adviseren– is stevig naast de ondernemer te blijven staan als het even stormt in de markt of de onderneming. Coachend ondernemen is niet alleen helpen als het makkelijk gaat, maar juist je mannetje staan als er scherp aan de wind gezeild moet worden. Dat doen we dus ook.

Is dat dan zo uniek? Is Finx dan echt het enige kantoor dat op deze manier met accountancy omgaat? Wat Finx uniek maakt is juist de combinatie van kwaliteit, persoonlijkheid én onze aanpak zoals in dit blog beschreven. Dat komt terug in alle dingen die we doen. Hoe we dat onder andere doen? Door Realtime ondernemen.

In het volgende blog leggen we uit wat Realtime ondernemen volgens Finx betekent. U kunt het blog rond 15 januari verwachten.

Waarom een blog van Finx Accountants & Belastingadviseurs B.V.?

De accountant van nu staat heel anders in het ondernemersleven dan pakweg tien jaar geleden. De focus ligt op visie, prognoses, sturen, dashboards en koersbepaling. Finx Accountants & Belastingadviseurs B.V. staat naast de ondernemer, biedt persoonlijkheid en kwaliteit om u optimaal te laten ondernemen. In een aantal blogs leggen we uit wat dit inhoudt en wat u daaraan heeft.