Accountantskantoor met beide benen in de lokale markt

Wat verwacht u van de adviseurs en specialisten die u om u heen verzamelt? Misschien verwacht u een kritische blik. Dat ze kennis leveren op een vlak waar u geen verstand van hebt. Ondernemen doe je tenslotte niet alleen, maar waar hecht u waarde aan?

Natuurlijk hangt het antwoord op deze vraag af van de persoon. En in een aantal gevallen ook het bedrijf en de fase waarin ondernemer en/of onderneming zich bevinden. Een starter zal andere eisen stellen dan een ondernemer met jaren ervaring. En een zzp’er heeft andere vragen dan een DGA met 50 man personeel. Het kiezen van de juiste adviseurs en specialisten is dus een belangrijke zaak. En zeker wanneer het gaat om een vertrouwensfunctie.

De rol van de accountant anno 2016

Eén van de vertrouwenspersonen voor veel ondernemers is de accountant. In veel gevallen is de accountant niet meer slechts het aanspreekpunt voor de jaarcijfers, maar heeft de rol van de accountant zich ontwikkeld tot ondernemerscoach. Voor complexe vraagstukken over rechtsvorm, overname, koersbepaling en visie is de accountant het aanspreekpunt geworden. Deze rol vertrouwt u uiteraard niet aan iedereen toe. Wat is van belang?

Uiteraard is kwaliteit van belang. Maar hoe definieert u kwaliteit? Hangt dat af van het halen van de deadlines, het nakomen van afspraken, het kunnen beantwoorden van fiscale vraagstukken, of de kwaliteit van de rapportages? Wat denkt u van kennis van uw markt, weten wat uw prioriteiten zijn of proactief signaleren en informeren. Of persoonlijkheid; mensen doen nog altijd zaken met mensen. We vinden het fijn dat we weten waar we naartoe bellen of mailen, of de persoon aan de andere kant van de lijn eerst een klantnummer nodig heeft of gewoon weet waar uw bedrijf gevestigd is omdat hij of zij de regio kent.

Maatschappelijk betrokken en een persoonlijk karakter

Finx is er trots op een echt Sneker accountantskantoor te zijn. Inmiddels zijn we één van de weinige kantoren met roots in de regio. En dat laten we graag terugkomen in onze dienstverlening. Finx hecht waarde aan kwaliteit, maar wel in combinatie met persoonlijkheid. Belt u met Finx, dan wordt de telefoon in Sneek opgenomen, door een collega die weet wie u bent. En dat werkt ook andersom zo: u heeft een vast contactpersoon die van u en van uw bedrijf op de hoogte is. Finx staat met beide benen in de omgeving. Als sponsor van onder andere voetbalvereniging ONS, tennisvereniging NOMI, roeivereniging De Geeuw en basketbalvereniging Menhir. En daar zijn ook de collega’s van Finx actief bij betrokken. Dat maakt de accountancy weer menselijk.

Wat heeft u hieraan?

Finx levert als ondernemerscoach niet alleen hoge kwaliteit, maar doet dit met persoonlijkheid. We zijn klein genoeg om nauw samen te werken en de klanten te kennen en groot genoeg om alle vraagstukken professioneel te behandelen en u in alle fasen van uw ondernemerschap te ondersteunen. Precies wat u van een regionaal accountantskantoor mag verwachten.

In het volgende blog leggen we uit wat Coachend ondernemerschap volgens Finx betekent. U kunt het blog rond 15 december verwachten. 

Waarom een blog van Finx Accountants & Belastingadviseurs B.V.?

De accountant van nu staat heel anders in het ondernemersleven dan pakweg tien jaar geleden. De focus ligt op visie, prognoses, sturen, dashboards en koersbepaling. Finx Accountants & Belastingadviseurs B.V. staat naast de ondernemer, biedt persoonlijkheid en kwaliteit om u optimaal te laten ondernemen. In een aantal blogs leggen we uit wat dit inhoudt en wat u daaraan heeft.