Je krijgt alle ruimte om je te ontwikkelen en te groeien in het vak

Op zoek naar een stageplaats in het derde jaar van haar hbo-opleiding Accountancy komt Marijke Tijsma bij Finx Accountants terecht. “Ik had nog nooit van Finx gehoord. Maar ik heb tijdens die stage zo ontzettend veel geleerd.” Een verhaal uit de praktijk over ruimte voor groei, samenwerken door samen te werken en elke dag met plezier naar je werk gaan.

 

Even terug naar die derdejaarsstage. Marijke kwam er in gesprekken met medestudenten al snel achter dat ze veel meer mocht doen dan de studenten die stageliepen bij grotere kantoren. De ervaring die ze bij Finx opdeed bleek een perfecte springplank. Marijke rondde haar studie af, ging bij Finx aan het werk als Assistent-Accountant en doet nu vanuit het kantoor een post-hbo tot Accountant.

Persoonlijke groei en ontwikkeling

“Ik werk vier dagen per week bij Finx Accountants en ga 1 dag per week naar school. Finx Accountants geeft mij de juiste voedingsbodem om me verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door werkzaamheden te doen die ik straks als Accountant zelfstandig ga doen.” Een voorbeeld. “Als Assistent-Accountant stel ik de jaarrekening samen voor klanten, de Accountant bespreekt deze vervolgens met de klant. We hebben nu een route uitgestippeld waarbij ik bij deze gesprekken aansluit. Alleen al door mee te luisteren, leer ik enorm veel. Bij een volgende jaarrekening neem ik deel aan het gesprek. Vervolgens groei ik in een paar jaar van Assistent-Accountant naar Accountant en stel ik niet alleen de jaarrekening samen, maar bespreek deze ook met de klant.”

Samenwerken door samen te werken

Groot voordeel van een kleiner kantoor is volgens Marijke de hechte samenwerking in het team. “Finx Accountants heeft geen afdelingen of hiërarchie. Of je nu een mbo-achtergrond hebt, een hbo-diploma op zak of jarenlange ervaring meebrengt, bij Finx ben je gelijk. Je werkt op basis van jouw kennis en ervaring aan een passende klantenportefeuille.”

Dat er geen afdelingen zijn, betekent ook dat je met verschillende vakgebieden te maken krijgt. Daardoor stel je de jaarrekening samen voor een kleine kapsalon, en werk je ook aan dossiers voor grootzakelijke klanten. “Natuurlijk zijn er specialisten, bijvoorbeeld voor fiscale vraagstukken. Je kunt voor vragen altijd bij elkaar aankloppen. Dat merk ik ook voor mijn opleiding. Heb ik een vraag? Dan kan ik altijd bij de Accountants terecht.”

Groeien door de juiste begeleiding

Finx Accountants werkt voor diverse sectoren in het mkb, waaronder detailhandel, bouw, techniek, watersport en horeca. “Mijn werk is dus niet alleen afwisselend qua inhoud, maar ook qua portefeuille. Wil je groeien? Dan is daar ruimte voor, uiteraard onder begeleiding.” Dat kenmerkt het gesprek met Marijke: Finx biedt volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling, en tegelijkertijd óók de noodzakelijke begeleiding. “Juist door de cultuur bij Finx Accountants is er ruimte om vragen te stellen en nieuwe dingen te leren.”

Wat ze zou zeggen tegen die derdejaarsstudent die een stageplek zoekt? Of die ervaren Assistent-Accountant die overweegt te solliciteren bij Finx? “Altyd dwaan! Ik heb nog nooit een dag gehad dat ik geen zin had om naar mijn werk te gaan.”