Johan Ypma treedt toe tot directie Finx Accountants

SNEEK – Johan Ypma is recent toegetreden tot de directie van Finx Accountants. Daarmee is een managementteam ontstaan van vier personen. Hessel de Bruin, Johan Kuperus en Hans Terpstra voeren al vanaf de fusie in 2011 de regie over het Sneker accountantskantoor. Voor het eerst sinds de succesvolle fusie vindt er met toetreding van Johan Ypma als vierde vennoot een wijziging plaats.

“Die stabiliteit is kenmerkend voor Finx Accountants,” legt Johan Kuperus uit. “Finx Accountants bedient veel klanten in de regio en in de Randstad. Vaste klantrelaties, korte communicatielijnen en Friese nuchterheid zorgen ervoor dat ook klanten deze stabiliteit opmerken”. De toetreding van Johan Ypma tot de directie ligt hier ook mee in lijn. Ypma: ”Als je kijkt naar een stoel of iets anders wat stevig staat, dan zie je dat het gedragen wordt door vier poten. Zo zie ik mijn toetreding tot de directie van Finx Accountants ook. Al jarenlang ben ik hier werkzaam. Deze stap zie ik als een uitgelezen kans om de stabiliteit van ons kantoor ook voor de toekomst te waarborgen.”

Jong team en focus op digitalisering

Een bezoek aan het kantoor aan de Oosterom in Sneek maakt duidelijk dat Finx Accountants veel jonge en vakbekwame specialisten in dienst heeft. Online administreren, realtime ondernemen, slimme oplossingen voor salarisadministratie en de financiële toekomst; klanten van Finx hebben alle keuzevrijheid. Ypma: “Binnen ons kantoor worden de ontwikkelingen van onder andere cryptocurrency, blockchain technologie, artificial intelligence en automatisering/digitalisering op de voet gevolgd en daar waar dit voor de klant een voordeel kan opleveren geadviseerd en toegepast. Daar ben ik zelf nauw bij betrokken. Ook dat aspect maakt de toetreding tot de directie een logische keuze. Naast de functie van accountant anno nu, breng ik visie en kennis in over de accountant van de toekomst.”

Visie en toekomstperspectief

Dat Finx Accountants een vernieuwende kijk op accountancy heeft, blijkt niet alleen uit de manier van werken, maar ook uit de klantvragen en adviesrol die Finx vervult. “Als accountant kun je anno 2018 niet meer puur leunen op het uitwerken van financiële rapportages,” legt Johan Ypma uit. “Ondernemen vraagt tegenwoordig realtime inzicht en een coachend accountant. Dat is ook onze kracht, juist omdat we nauw samenwerken met onze klanten. Niet alleen als het goed gaat, maar vooral ook als een bedrijf of ondernemer tijdelijk in zwaar weer terechtkomt.” De visie op de toekomst is dan ook gericht op de adviesrol van accountants op divers gebied en op mee-ondernemen met de klanten. En met de huidige vierkoppige directie is Finx Accountants klaar voor de lange termijn.